HOME  APARTMANI  GDJE SMO  KONTAKT  REZERVACIJE  CIJENE  FOTO ALBUM FAQ
 
  Highslide JS
Highslide JS
Karta Boke Kotorske.

Klikni na sliku

 

  Highslide JS
Highslide JS
Gdje su Apartmani Antonia.

Klikni na sliku

 

  Highslide JS
Highslide JS
Gdje su Apartmani Antonia.

Klikni na sliku

 

  Highslide JS
Highslide JS
Gdje su Apartmani Antonia.

Klikni na sliku

 

  Highslide JS
Highslide JS
Kako doci iz Dubrovnika.

Klikni na sliku

 

  Highslide JS
Highslide JS
Mapa grada Tivta.

Klikni na sliku

 

  Highslide JS
Highslide JS
Mapa grada Tivta.

Klikni na sliku

  

LOKACIJA - Kako doci do nas?


View Larger Map

 

 

O Tivtu ...

Tivat je grad koji se nalazi u centralnom dijelu Boke Kotorske. Iako najmladji grad Boke, Tivat ima dosta interesantih i privlacnih destinacija. Renesansni Letnjikovac Buca u centru grada, Ostrvo cvijeca, sa sakralnim spomenicima, Gornja Lastva, staro jezgro na nadmorskoj visini od 300m, prelijepa pjescana plaza Plavi horizonti i ostrvo Sv.Nikola su turisticka odredista koja u Tivtu obavezno treba posjetiti.

U samom gradu nalazi se prirodna marina Kaliman. Tivat je i jedini primorski grad koji ima aerodrom.

Od kulturnih dogadjanja izdvajaju se Bocarska olimpijada, Ljetnje feste i Kulturno ljeto Tivta sa svakodnevnim predstavama na ljetnoj pozornici.

Tivat se nalazi...

...u centralnom dijelu bokokotorskog zaliva,ispod lovcenskog ogranka Vrmca (710m),koji se proteze sa sjeveroistocne strane grada. Nasuprot se proteze tivatski zaliv koji ujedno predstavlja i najveci od cetiri zaliva u Boki Kotorskoj.Tivatski zaliv svojim jedinstvenim izgledom osvaja svakog posjetioca.

Tivat zahvata povrs┬íinu od 46 km2,od kojih oko 5 km2 izlazi na otvoreno more.Ima oko 15 000 stanovnika.Nalazi se na 42├‚┬░26├‚┬┤sjeverne geografske sirine i 18├‚┬║42├‚┬┤istocne geografske duzine.

Duz obale Tivta nizu se male atraktivne lucice, uvale i brojne plaze cija povrsina iznosi oko 30 000 m2.

Svojim polozajem u bokokotorskom zalivu,uvalama, sa poluostrvom Prevlaka i ostrvom Sveti Marko i sa svojom poznatom plazom Plavi Horizonti, Tivat je upisan u turisticke karte kao atraktivna turisticka destinacija. Od Kotora je udaljen 15 minuta voznje, od Herceg Novog 30 minuta, od Budve 30 minuta, a od glavnog grada Podgorice 2h voznje.
 
Lepetani

Lepetane, malo karakteristicno primorsko ribarsko mjesto, nalik stotinama takvih na Mediteranu. Prema raspolozivim podacima, u Lepetanima je 1026. godine bila sagradjena crkva zvana "Petilovrijenci", posvecena svetim mucenicima Petru, Andriji, Lovru i Marinu, cije svete moci uzmu Dubrovcani i sagrade im crkvu u svom gradu, a te moci se i danas cuvaju u dubrovackoj katedrali. Buduci da su oni bili sa poluostrva Lustica, njima je pocetkom XX stoljeca bila sagradjena i crkva u selu Donji Krasici. Inace, citav kraj je u srednjem vijeku poznat pod imenom "Kraj sv. Lovrijenca" po istoimenoj crkvi koja se nalazila na mikrolokalitetu Plavda. Lepetane nalazimo u brojnim unescima dvije najstarije kotorske notarske knjige, koje zahvataju period od 1326-1337.godine. Danasnje uze urbano jezgro je proglaseno zasticenom ambijentalnom cjelinom, bas kada i Kotor UNESCO-ovom bastinom. Lokaliteti koji gravitiraju uzem centru zasticene ambijentalne cjeline Lepetane bogati su arheoloskim nalazistima iz doba Starog rima, naime 1935. godine tu su pronadjena tri rimska nadgrobna spomenika posebnog tipa, tzv. kupasti cipusi, sa bazom u obliku kocke ili kvadra na kojoj se nalazi epitaf, te nastavkom u obliku kupe ili konusa, opasanog sa nekoliko obruca i zavrsetkom u obliku kugle ili sisarke, sto po mnogim autorima predstavlja vrlo vrijedna nalazista. Lepetane dobija ime po Peraskoj plemickoj porodici Petani koji su tu imali svoje posjede i manufakturu glinenih proizvoda prvenstveno crijepa. Tacno prije cetiri decenije akademik profesor Skopskog univerziteta Apostol Apostolovski, poslije dugog naucno-istrazivackog rada, ustanovio da je Lepetane najzdravije mjesto u regionu kvalitetna vazdusna banja sa vrlo zdravim vazdusnim strujama i najvecom koncentracijom joda u vazduhu. Zato je odlucio da podigne kucu u ovom malom mjestu Bokokotorskog zaliva.Lepetani su udaljeni samo 4km od Tivta.

Pogledajte i jos neke zanimljivosti u vezi Lepetana. Klikni ovdje.

 
Gdje su apartmani "Villa Antonia"
 
"Vila Antonia" se nalazi u Lepetanima (pogledaj mapu) i udaljena je nekih 4km od Tivta, na putu prema Herceg Novom.

Kako doci...

AERODROM TIVAT udaljen je 2,5 km juzno od centra grada opremljen je za prijem velikog broja turista koji redovnim i carter letovima iz cijelog svijeta dolaze u Tivat i na Crnogorsko primorje.
 

Informacije:  032/671 337
JAT poslovnica (aerodrom): 032/671 186
Carina:  032/671 528
Montenegro Airlines:  032/670 500


POMORSKI SAOBRACAJ

Tivat nema direktne brodske linije sa centrima u Italiji, medjutim preko luke u Baru udaljene 65 km, postoji mogucnost koriscenja ove vrste prevoza redovnim linijama za Bari. Prostrana tivatska riva pruza nauticarima mogucnost privezista manjih brodica i jahti, a marina Kalimanj raspolaze sa 330 vezova za smjestaj barki i drugih plovila.

Prekookeanska plovidba Bar:  030/312 366, 311 645

ZELJEZNICKI SAOBRACAJ
Odvija se glavnim zeljeznickim pravcem Bar-Podgorica-Beograd.

Zeljeznicka stanica Bar:  030/312 210
Zeljeznicka stanica Podgorica:  020/633 663

DRUMSKI SAOBRACAJ

Tivat je povezan sa velikim brojem medjugradskih linija, (redovnim i sezonskim). U lokalnom saobracaju mozete putovati u naselja Radovici, Krasici, Lepetane i Brda (Ostrvo Cvijeca).


Autobuska stanica Tivat:  032/672- 620

Red TAXI - 19729  www.redtaxikotor.com  cijena: 0,80e/1km

Ren-A-Car - en:joy  rent a car   enjoyincar@gmail.comblazoj@cg.yu

                                                         *dio teksta preuzet sa www.tivatonline.com

                                                                  

 

 
 
 
 
 
                         HOME | APARTMANI | GDJE SMO | O TIVTU | REZERVACIJE | CIJENE | FOTO ALBUM | KONTAKT | FAQ

                                                                              Copyright 2010  www.avacom.me. All rights reserved.